تاچ ال سی دی اولین بار در سال 1977 در دانمارک ساخته شد. این بخش ابتدا تنها در تبلت‌­ها به طور گسترده استفاده می­‌شد، تا اینکه به قابلیت‌­های گوشی­ موبایل  نیز افزوده شد. درساخت گوشی موبایل هر چه ظرافت بیشتری به کار رفته باشد، میزان آسیب احتمالی بعد از ضربه بیشتر است. گوشی موبایل از قسمت­‌های مختلفی ساخته شده که یکی از این قسمت­‌ها تاچ ال سی دی است. برخلاف باور عموم مردم، وقتی گفته می­‌شود تاچ ال سی دی منظور تنها شیشه­‌ی آن نیست بلکه این مجموعه از قطعات مختلفی تشکیل می‌شود. 
برای فهم راحت‌تر این موضوع باید قطعات تاچ ال سی دی را شناخت تا دید واضح‌­تری نسبت به این موضوع داشت. تاچ ال سی دی از قطعات زیر تشکیل شده است:
1) گلس روی ال سی دی: این بخش از تاچ ال­ سی­ دی، از جنس شیشه ساخته شده و لایه­‌ی محافظ از ال­ سی­ دی محسوب می­‌شود. گلس روی ال­ سی ­دی با لایه‌­ی پلاستیکی که برای جلوگیری از خط و خش روی صفحه گذاشته می‌­شود متفاوت است. این بخش توسط شرکت سازنده و به وسیله‌­ی دستگاه‌­های خاص بر روی ال­ سی دی پرس می­‌شود.
2) تاچ گوشی: این بخش زیر گلس نصب شده و به فشار حساس است. تاچ یا دیجیتایزر دارای یک کابل مجزا است که به طور اختصاصی به مادربرد گوشی متصل می‌شود و محل­‌های دقیق لمس کاربر را روی ال­ سی­ دی تشخیص داده و اطلاعات آن را به مادربرد می‌فرستد.
3) ال سی دی: این بخش زیر تاچ قرار گرفته و از یک شیشه تشکیل شده که به وسیله­‌ی یک کابل مستقیم به مادربرد متصل شده است. ال­ سی­ دی گوشی وظیفه‌ی به تصویر کشیدن محتوای نمایشگر را برعهده دارد.
4) لایه نور پس زمینه: این بخش از ردیف چراغ­‌هایی تشکیل شده که وظیفه­‌ی نورپردازی به نمایشگر را برعهده دارند. لایه­‌ی نور پس زمینه به طور کامل به ال­ سی­ دی متصل شده و حتی می توان آن دو را یک بخش در نظر گرفت.
5) فریم ال سی دی: فریم ال­ سی­ دی تمام قطعات نام برده شده را در قالب یک مجموعه در برمی­‌گیرد. تمام قطعات روی این فریم پرس شده و یک قطعه واحد را می‌سازند.
در گذشته تعویض هر­کدام از قطعه­‌های تاچ و ال­ سی‌ دی به طور جداگانه امکان‌پذیر بود، اما متاسفانه سال­‌هاست که دیگر به دلیل طراحی­‌های جدید این امکان وجود ندارد. حال که با پنج قطعه‌ی یک تاچ ال­ سی­­ دی آشنایی کلی پیدا کردید به شناسایی انواع تاچ ال سی دی می­‌پردازیم.


انواع تاچ ال سی دی

۱. ال سی دی secondhand یا روکاری:

ال سی دی روکاری برای گوشی های موبایل و تبلت ها بهترین مدل ممکن است. این ال سی دی به خاطر اینکه از روی گوشی موبایل یا تبلت باز شده است بهترین است. این نوع از صفحه ی نمایش ها فلت و اورجینال هستند و به خاطر اینکه تعویض نشده اند به طور کامل فابریک می باشند.

۲ال سی دی شرکتی:

ال سی دی شرکتی که به آن ال سی دی اصلی نیز می گویند، ساخته شده توسط خود شرکت موبایل است و کیفیت کاملا مشابه ال سی دی خود گوشی دارد . تفاوت این ال سی دی با ال سی دی روکار این است که روکار از خود گوشی جدا شده اما شرکتی توسط شرکت مدنظر به صورت جداگونه تولید و ارائه شده است. البته بعضی از شرکتها خود تولید کننده تاچ و ال سی دی نیستند و بنابراین اصطلاح تاچ و ال سی دی شرکتی برای آنها مبنایی ندارد ولی شرکتهای طرف قرارداد آنها، تاچ و ال سی دی این گوشی ها را با کیفیت اصلی تولید میکنند.

۳.ال سی دی گلس تعویض glasschange :

دسته ی دیگر ال سی دی هست که به آن ال سی دی گلس تعویض گفته می شود. این نوع از ال سی دی نیز در واقع اورجینال است و در بازار به عنوان ال سی دی اصلی شناخته می شود. به خاطر اینکه ال سی دی و فلت های این قطعه کاملا اصلی است و فقط گلس آن یک بار تعویض شده است این ال سی دی را اصل می نامند. کیفیت تاچ و تصویر در این مدل ال سی دی هیچ تفاوتی با ال سی دی شرکتی ندارد و قیمت آن از مدل روکاری و شرکتی پایین تر است. البته بهتر است این نکته را بدانید که برخی از ال سی دی های گلس تعویض، فلت تعویض نیز هستند.

۴.انواع ال سی دی آی سی(IC) :

کیفیت این نوع از ال سی دی نسبت به موارد بالا، پایین تر است و به نوعی می توان آن را ال سی دی کپی نامید. قیمت این ال سی دی تقریبا نصف قیمت ال سی دی شرکتی است. این نوع از ال سی دی به OLED در بازار معروف است که در برخی مدل ها صفحه ی نمایش آن مقداری از نمونه اصلی کوچک تر است.

۵. ال سی دی تی اف تی(TFT) :

گوشی های هوشمند  بیشتر از صفحه ی نمایش ال ای دی استفاده می کنند اما در بازار به اشتباه آن را ال سی دی می نامند.

TFT صفحه نمایش از گوشی های است که جنس آن در حقیقت ال سی دی است و ال ای دی نیست ( از LED کیفیت پایین تری دارد) که کیفیت آن پایین تر از ال سی دی های شرکتی و گلس تعویض است. این نوع از ال سی دی نیز در بازار و در بین عوام تحت عنوان کپی شناخته می شود.

تاچ و ال سی دی های روکاری و کیفیت اصلی را از فروشگاه اینترنتی شیرازمی بخواهید.