در سال ۱۹۷۳، شرکت موتورولا با استفاده از سیستم DynaTAC اولین نسخه‌ی آزمایشی تلفن سلولار را معرفی کرد. در سال ۱۹۸۳ اولین تلفن سولار قابل حمل با نام Motrola DynaTAC 8000X توسط آژانس FCC گواهی‌های لازم را دریافت کرد.


این گوشی که ۷۹۴ گرم وزن داشت در سال ۱۹۸۴ روانه‌ی بازار شد. این گوشی برای شارژ شدن نیاز به ۱۰ ساعت زمان داشت و با باتری پر می‌توانست ۳۰ دقیقه مکالمه را شارژدهی کند.به علاوه این گوشی توانایی ذخیره‌ی ۳۰ شماره‌ی آخری که با آن‌ها تماس برقرار شده را داشت. قیمت ایکس ۸۰۰۰ در حدود ۳۹۹۵ دلار بود.



در سال ۱۹۸۹ موتورولا گوشی با نام MicroTAC معرفی کرد که در زمان خود کوچک‌ترین و سبک‌ترین گوشی موجود در بازار بود. این گوشی که تقریبا تاشو بود، در حالت باز ۲۳ سانتی‌متر طول و ۳۴۹ گرم وزن داشت. این گوشی یک گوشی آنالوگ بود و نسخه‌های پشتیبانی کننده از GSM نیز در سال‌های آینده عرضه شدند.

در سال۱۹۹۶ موتورلا نسل بعدی گوشی دیناتک را با نام استارتک معرفی کرد که اولین گوشی کشویی زمان خود بود. با این که گوشی استارتک در حدود ۱۰۰۰ دلار قیمت داشت اما موتورلا توانست بیش از ۶۰ میلیون دستگاه از آن را به فروش برساند.


در سال ۲۰۰۱ موتورولا وی ۶۰ را که گوشی تاشو بود، معرفی کرد که این بار حتی کوچک‌تر نیز شده بود و تنها ۱۰۹ گرم وزن داشت. باتری این گوشی در حدود سه ساعت مکالمه، دسترسی به اینترنت و ارسال پیام را تضمین می‌کرد. این گوشی محبوبیت بسیاری کسب کرده و پرفروش‌ترین گوشی زمان خود لقب گرفت.

در سال ۲۰۰۳ موتورلا گوشی A760 را که دارای سیستم عامل لینوکس و فناوری جاوا بود را معرفی کرد. چند سال بعد RAZR V3 نیز معرفی شد که تنها ۹۵ گرم وزن داشته و طراحی فوق‌العاده‌ای نیز داشت.

ریزز وی ۳ از درگاه mini-USB برای شارژ مجدد بهره می‌برد. این گوشی موفقیت بسیاری کسب کرد و با ثبت فروش بیش از ۱۳۰ میلیون دستگاه توانست نام خود را به عنوان پرفروش‌ترین گوشی تاشوی تاریخ جاودانه کند.

موتورولا کیو در سال ۲۰۰۵ معرفی شد. این گوشی دارای سیستم عامل ویندوز بود و همانند گوشی‌های بلک‌بری دارای صفحه کلید فیزیکی نیز بود.


در همان سال موتورولا اقدام به معرفی گوشی با نام PEBL به نسخه‌ی U6 کرد. این گوشی بسیار کوچک بود و شکلی مشابه سنگ کریستال داشت. مدل‌های U9 و U3 از این سری نیز در سال ۲۰۰۸ معرفی شدند.



در سال ۲۰۰۵ موتورولا گوشی جدیدی با نام SLVR L7 روانه‌ی بازار کرد. موتورولا طراحی همانند یک قالب شکلات را به طراحی تاشو در این گوشی ترجیح داد. نسخه‌های L7e و L9 از این سری نیز در سال‌های ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ معرفی شدند.



در سال ۲۰۰۸ این شرکت گوشی آئورا آر ۱ را معرفی کرد. این گوشی دارای صفحه نمایش گرد و قاب از جنس استیل ضدزنگ بود و صفحه نمایش آن ۱۸۰ درجه می‌چرخید. به علاوه محافظ لنز آن نیز از جنس یاقوت کبود ۶۲ عیار بود.



در سال ۲۰۰۹ خانواده‌ی گوشی‌های دروید شکل گرفتند. اولین گوشی از این سری موتورلا دروید نام داشت که دارای سیستم عامل اندروید ۲ بود.



این گوشی صفحه نمایش لمسی داشته و بصورت کشویی کنار می‌رفت تا صفحه کلید زیر آن ظاهر شود. این گوشی که با نام دروید ۱ نیز شناخته می‌شود، اولین گوشی بود که به صورت پیش‌فرض سرویس گوگل مپز را به صورت رایگان به همراه داشت.

سال بعد از آن موتورولا گوشی جالبی را معرفی کرد. این گوشی که FlipOut نام داشت دارای صفحه نمایش لمسی ۲.۸ اینچی و صفحه کلیدی مشابه بلک‌بری بود. سیستم عامل پیش‌فرض این گوشی اندروید ۲.۱ بود و در چند رنگ مختلف عرضه شده بود.

در سال ۲۰۱۰ موتورلا گوشی هوشمند جدیدی با نام دروید ایکس را معرفی کرد. این گوشی دارای صفحه نمایش بزرگ ۴.۳ اینچی (با توجه به استاندارد اندازه صفحه نمایش در سال ۲۰۱۰) و دوربینی ۸ مگاپیکسلی بود.





گوشی ایکس ۲ در واقع نسل بعدی دروید ایکس به شمار می‌رفت و در سال ۲۰۱۱ معرفی شد.



در سال ۲۰۱۱ همچنین موتورلا گوشی جدیدی از خانواده‌ی ریزر با نام دروید ریزر را معرفی کرد که در زمان معرفی با ضخامت ۷.۱ میلی‌متری باریک‌ترین گوشی زمان خود به شمار می‌رفت. این گوشی دارای سیستم عامل اندروید ۲.۳.۵ بود و فروش خوبی را نیز تجربه کرد.

یک سال بعد موتورلا توسط گوگل خریداری شد و این شرکت گوشی موتو ایکس را معرفی کرد.




هر چند این گوشی میان‌رده بود اما نکته‌ی قوت آن امکان سفارشی‌سازی گوشی از طریق موتو میکر بود. نسل دوم موتو ایکس در سال ۲۰۱۴ معرفی شد.

در سال ۲۰۱۴ نوبت به کمپانی لنوو رسید تا موتورولا را خریداری کند. گوشی‌های موتو جی و موتو ای این شرکت بسیار موفق عمل کردند. نسل سوم از موتو جی نیز در ماه‌های بعد از آن معرفی شد.


موتورولا در سال ۲۰۱۶ سری ایکس را کنار گذاشته و سری زد را معرفی کرد. موتو زد پرچمداری ماژولار است که ماد‌های موتو نیز به آن متصل می‌شوند.  موتو زد با ضخامت ۵.۲ میلی‌متری باریک‌ترین پرچمدار زمان خود بود.

نتیجه‌گیری

موتورولا مانند بسیاری از شرکت‌های مرتبط با فناوری فراز و نشیب بسیاری را تجربه کرده است اما این نکته را نمی‌توان منکر شد که موتورولا از پیشگامان نوآوری در دنیای فناوری بوده است. هر چند در حال حاضر این شرکت شیب ملایم نزولی را طی می‌کند اما آینده همچنان برای آن روشن است و به نظر می‌رسد موتورولا بتوانند دوباره به اوج بازگردد.